martes, 7 de febrero de 2012

El tigre de bengala

El tigre de Bengala reial (Panthera tigris tigris) és una subespècie de tigre. Es sol trobar l'Índia, Nepal, Bangla Desh, Bhutan, Myanmar i Xina. La seva pell és generalment taronja, encara que existeixen mutacions genètiques que fan que la seua pell siga blanca (tigre blanc) o amb un to daurat suau (tigre d'or). El tigre de Bengala estirat és la segona subespècie més gran darrere del tigre d'Amur. Els mascles mesuren aproximadament entre 2,74 i 3,10 metres, incloent la cua.
El pes dels mascles varia entre  els 181 i 270 kg, mentre
que les femelles solen pesar al voltant de 140 kg.
Els tigres de Bengala són carnívors i cacen des de galls dindis reals a búfals.
Són animals solitaris i generalment fugen de la companyia en grups, llevant a les femelles, que viatgen amb les seves criatures en grups de tres o quatre.
L'esperança de vida per als tigres de Bengala mascles és d'entre 10 i 12 anys, mentre que en les femelles és un poc més llarg; no obstant això, els exemplars en captivitat poden arribar a viure fins a 30 anys. Els experts van descobrir recentment que aproximadament el 25% dels tigres mascles del parc nacional de Kanha moren en lluites amb animals de la seva espècie.